Гідравлічні ліфти

Сьогодні в інтернеті можна знайти безліч компаній, які виробляють і реалізують надійні довговічні гідравлічні ліфти, які використовуються в малоповерховому будівництві. До них висуваються підвищені пожежобезпечні і екологічні вимоги, а через висотного і швидкісного межі їх використання неприпустимо в багатоповерхових і висотних об'єктах.

Завдяки тому, що система гідравліки досить проста, вона має тихий безшумний хід і великий діапазон навантажень в порівнянні з електричними підйомниками. Устаткування такого типу знайшло своє застосування в приватних будинках, лікарнях, автомобільних станціях, складах і інших об'єктах, де потрібне переміщення вантажів по вертикальній площині.

Переваги ліфтів на гідравлічному приводі

До основних переваг ліфтів на гідравлічному приводі можна віднести простоту конструкції, надійність всіх механізмів і вузлів. У порівнянні з електричними підйомними пристроями, вони дозволяють значно економити енергоресурси, так як електроенергія потрібна тільки для приведення в дію механізмів, які піднімають кабіну вгору. Вниз вона опускається під дією власної ваги. У разі знеструмлення будівлі, кабіна плавно повертається в нижнє положення, а наявність акумуляторів аварійного відкривання дверей забезпечує безпечний вихід всіх пасажирів.

Для монтажу таких систем необхідно менше місця в порівнянні з електричними підйомними машинами. Шахта гідравлічного ліфта може мати тільки одну несучу стіну, а розміщення самого машинного відділення можливо не над шахтою, а на значній відстані від неї або на будь-якому з поверхів будівлі. Ця особливість дозволяє реалізувати програми ліфтобудування без наявності шахти, встановлювати ліфт круглої форми або зробити вихід на суміжних стінах кабіни.

Вантажопідйомність гідравлічних вантажопідйомників досягає 20 т, що обумовлює їх використання для підйому не тільки пасажирів, але і вантажів. До того ж, під час експлуатації знос комплектуючих відбувається значно повільніше за рахунок того, що в системі менше труться елементів.

Недоліки гідравлічних ліфтів

Недоліки, до яких схильні гідравлічні ліфти, це скоріше їх особливості експлуатації, так як працюють установки бездоганно, надійно і ефективно. До них можна віднести незначну швидкість і висоту підйому в порівнянні з обладнанням електричного класу, швидкість ходу їх кабіни становить всього 0,1 - 1 м / с, а максимальний підйом висоти кабіни досягає всього 25 метрів.

Так як ліфт на гідравліки приводиться в рух за допомогою гідроциліндра, регульованого потоком гальмівної рідини, яка подається через гідроагрегати, для його роботи знадобиться масло, а це додаткова стаття витрат.