Установка пневматичного (вакуумного) ліфта

Поради по установці пневматичного (вакуумного) ліфта

Отже, потрібно встановити пневматичний ліфт, і ви не впевнені, що ви підготовлені належним чином. Що ж, давайте спочатку почнемо з того, що пневматичні (вакуумні) ліфти - це найпростіші моделі для установки, тому можна видихнути. Кілька корисних порад допоможуть вам встановити і використовувати новий вакуумний ліфт.

Будьте готові - перше, що потрібно зробити, це підготуватися. Це правда, що вакуумні ліфти прості в установці і ще простіше в обслуговуванні; проте, якщо ви хочете, щоб ліфт почав працювати якомога раніше, переконайтеся, що підготовка почалася ще до того, як деталі будуть доставлені. Перш за все, ви повинні підготувати інфраструктуру будинку. Якщо пневматичний ліфт проходить через поверхи усередині будівлі, а не будується поруч, переконайтеся, що були вирізані отвори відповідного розміру, щоб шахта ліфта могла проходити через підлогу. Виконавши всю підготовчу роботу завчасно, ви зможете легко, швидко і ефективно налаштувати ліфт, як тільки запчастини будуть доставлені.

Зверніться по допомогу - ми знаємо, що люди люблять все робити самостійно; однак ця робота неможлива для однієї людини. Незважаючи на те, що установка відносно проста, деталі можуть бути великими і громіздкими, і ми не хочемо, щоб ви упустили будь-які деталі, пошкодили ліфт або поранили себе. Замість того, щоб намагатися зібрати всі разом самому, попросіть друга, родича або сусіда допомогти вам. Робота буде виконана в два рази швидше, і у вас буде хтось для підстраховки.

Залишайтеся організованими - ми знаємо, що це може бути непросто, але намагайтеся залишатися організованими під час монтажу ліфта. Ми рекомендуємо переглянути посібник з встановлення перед тим, як що-небудь робити, і уважно ознайомитися з кожною частиною, перш ніж розкривати упаковку. Згрупуйте деталі, щоб знати, куди вони підходять і в якому порядку їх слід встановлювати. Працюйте повільно і ефективно, і завжди коректний. Що б ви не робили, не викидайте упаковку або документи до тих пір, поки його встановлення не буде закінчена і ліфт не пройде перевірку. Якщо ви впевнені, що установка пройшла успішно, збережіть всі документи, що поставляються з ліфтом, на випадок виникнення проблеми в найближчому майбутньому.

Принцип роботи пневматичного (вакуумного) ліфта

Вакуумний механізм всередині пневматичного ліфта дуже простий. Оскільки тиск повітря життєво важливо для підйому і опускання кабіни ліфта, вакуум створює атмосферу з різним тиском всередині труби. Ось що відбувається - коли в систему надходить сигнал, який повинен підняти кабіну ліфта, він використовує свої потужні насоси для зниження тиску повітря над кабіною ліфта. Коли це відбувається, тиск нижче кабіни природним чином штовхає кабіну вгору. Як тільки кабіна досягне свого пункту призначення, вакуумний механізм почне вирівнювати тиск і в міру вирівнювання кабіна ліфта зупиниться. Коли прийде час опускатися, насос почне працювати, знижуючи тиск знизу. У міру зниження тиску кабіна починає м'яко опускатися.