Гідравлічні ліфти проти тягових ліфтів - переваги і недоліки

При установці нової платформи або пасажирського ліфта потрібно враховувати дуже багато: форми, кольору, дзеркала половинній або повної висоти, зручні елементи управління, але головне вирішити, який принцип роботи механізму найкраще підходить для будівлі.

Гідравлічні підйомники працюють за принципом насоса з електричним приводом, який подає гідравлічну рідину під тиском - зазвичай масло - в систему підйому домкрата. Поршень в циліндрі біля основи штовхає кабіну вгору і вниз.

Тягові ліфти - це, по суті, коробка на сталевих канатах, які зациклені навколо шківів, з'єднаних з електродвигуном. Шківи мають противагу, прикріплений на їх кінці, щоб врівноважити навантаження кабіни. Канати піднімають і опускають ліфт.

Обидва різновиди дають однаковий результат. Вибір між ними залежить від вартості, технічного обслуговування і типів будівель, в яких буде встановлено ліфт.

Гідравлічні ліфти: переваги і недоліки

Гідравлічні ліфти зазвичай дешевше встановлювати, ніж тяговий агрегат. Вони також займають менше місця в будинку, так як шахті ліфта потрібно приблизно на 10 відсотків менше площі. Ці підйомники також більш ефективні при переміщенні високих навантажень, оскільки гідравліка забезпечує велику підйомну силу, ніж тягові канати.

Одним з основних недоліків гідравлічного ліфта є його низька швидкість. Зазвичай він не може рухатися зі швидкістю вище 45 метрів в хвилину. Продуктивність масла як гідравлічної рідини залежить від температури, тому необхідна ефективна система управління машинним відділенням. Масло може також проникнути в землю біля основи і спричинити забруднення ґрунтових вод.

Тягові ліфти: переваги і недоліки

Основною перевагою тягового ліфта є його більш висока швидкість в порівнянні з гідравлічним приводом. Це означає, що тягову систему можна використовувати в високих сучасних будівлях 21-го століття. Поїздка на такому ліфті також більш плавна. Система на тросах також більш енергоефективна, оскільки противагу врівноважує навантаження.

Принциповим недоліком тягового підйомника є його вартість. Установка може бути на 15-25 відсотків дорожче, ніж гідравлічна система. Вони також можуть бути складні в обслуговуванні, так як органи управління машиною розташовані в шахті. Ця область може бути недоступною. Однак, якщо магнітний синхронний двигун замінює машинне відділення, це забезпечить чудовий механізм управління. Це також робить процес підйомного вала видимим, полегшуючи обслуговування і безпечну експлуатацію. Це забезпечить хороший і довгостроковий, хоча і дорогий, варіант.

З точки зору енергоспоживання тягові підйомники, як правило, більш енергоефективні. Це пов'язано з відмінностями в роботі двох типів підйомників. З гідравлічними підйомниками насос працює проти сили тяжіння, щоб штовхати кабіну і її вміст в напрямку вгору. Беручи до уваги, що з ліфтами на тросах вся система урівноважена противагою і не використовує стільки енергії, такий вид буде використовувати менше енергії.