Пасажирський ліфт нового покоління

У світі інфраструктурної досконалості і грандіозного підйому технічних показників в ліфтобудівництві, вже не обійтися без зручних конструкцій підйомників і унікальних дизайнерських рішень кабіни, без сучасної автоматизованої системи управління та інших інноваційних розробок, які спрощують життя наших громадян під час вертикального пересування між поверхами. Але, інженери з усього світу не перестають дивувати нас все новими і новими ідеями, більш спланованою і більш безпечною роботою пасажирських ліфтів, зручними системами контролю, швидкісними можливостями.

Пасажирські ліфти

Пасажирські ліфти нового покоління - це унікальна і дуже складна за своєю структурою галузь, яка існує в середніх і великих містах, в житлових висотних будинках та комерційних об'єктах. До них висуваються особливі вимоги, тому при їх виробництві були впроваджені спеціальні високотехнологічні інтелектуальні пристрої контролю доступу, розподілені системи управління з CAN-інтерфейсом і обробки сигналів, вони стали використовуватися при виробництві та налагодження ліфтового обладнання.

Ліфти з розподіленою системою управління дивують своїм потенціалом:

  • Вони розраховані на велику кількість зупинок;
  • Дозволяють здійснювати контроль над кількома ліфтами, незалежно від їх швидкісних і вантажопідйомних характеристик;
  • Врегульовано питання для забезпечення діалогової взаємодії між обслуговуючим персоналом і пристроєм управління, а завдяки наявності сервісного пульта здійснюється моніторинг всіх операцій, що проводяться, перегляд і коригування параметрів пристрою, перевірка мікроконтролерних пристроїв, видача повідомлень про помилки. При цьому можливий багаторівневий доступ з парольного захистом, підключення сервісного пульта до комп'ютера і багато інших завдань;
  • Використовуються схемотехнічні рішення, які гарантують високі експлуатаційні властивості, легкий монтаж обладнання та його ремонт;
  • Для забезпечення високого рівня безпеки пасажирів при їх транспортуванні, було прийнято рішення розділити канал кабіни з каналом шахти, при цьому пов'язати їх з центральним контролером.

Впорядкувати роботу ліфтових систем вирішили за допомогою обмеженого доступу до контрольованих поверхах невідомими особами. Тепер вхід в будівлю мають право тільки авторизовані персони, вони можуть відвідувати цільові поверхи завдяки секретному коду, це дозволило в рази підвищити безпеку всієї будівлі. Контролер управління ліфтами може підтримувати безконтактні і біометричні зчитувачі, при цьому виклик ліфта з посадкового майданчика здійснюється за допомогою спеціальних карт, електронних ключів або брелоків. Вся інформація про власника такого ключа занесена в базу, тому віддати команду ліфта без неї буде практично нереально. Є багато інших новинок в ліфтовій індустрії, які мають особливі режими функціонування через смартфони, інтерфейс і графічні коди.