Як вибрати ліфт

Ліфтове обладнання має безліч видів, які відрізняються за можливостями і функціоналом

Перш ніж приступати до організаційних питань, пов'язаних з монтажними роботами ліфтового обладнання, варто грунтовно розібратися з тим, який підйомник найкраще вибрати. Щоб зупинитися на якомусь конкретному варіанті, необхідно брати до уваги тип конструкції будівлі і цілі, для яких ліфт буде встановлений. За типом приводу розрізняють електричні і гідравлічні ліфти. Різниця між ними полягає в тому, що перший варіант являє собою класичний варіант підйомника з наявністю тягових канатів і двигуна, а другий - має спеціальний вижимний шток, який «виштовхує» кабіну за рахунок тиску масла. Кожен з варіантів має свої переваги і недоліки, які полягають в наступному:

Швидкість і висота підйому. Електричний ліфт володіє більшою швидкістю руху в порівнянні з гідравлічним і досягає 1-1,6 м / с, в той час як другий варіант тільки 0,3 м / с при відносно однаковій висоті підйому.

Машинне приміщення. Якщо оцінювати за даним критерієм, то в такому випадку більш зручними є гідравлічні ліфти, оскільки для їх установки не потрібно створення додаткового машинного відділення, як у випадку з електричним. Для них необхідно, щоб була тільки одна несуча стіна шахти.

Потужність приводу. По цьому пункту також більше переваг у гідравлічних ліфтів, оскільки вони в 1,5 разів могутніше електричних підйомників.

Енергоспоживання. Гідравлічні ліфти використовують енергію тільки при підйомі кабіни, при їх спуску дію здійснюється за рахунок ваги самої кабіни. Також вони мають систему автоматичного повернення кабіни при непередбаченому припиненні енергопостачання, чим не можуть похвалитися електричні моделі ліфтових систем.

За сферою застосування розрізняють пасажирські, вантажні і лікарняні ліфти. Кожен з цих типів має підвиди, такі, як:

Звичайні. Найчастіше їх встановлюють в житлових будинках або будинках адміністративного призначення.

Панорамні. Мають прозорі стінки кабін, тому їх встановлюють там, де є необхідність і можливість оглядати навколишню територію. Дуже часто торгові або бізнес центри вдаються до установки панорамного ліфта, щоб надати загальному вигляду території більшої презентабельності і стилю.

Вантажні. Даний тип підйомників відрізняється збільшеними габаритами і високим рівнем вантажопідйомності. Він повинен справлятися з великими навантаженнями і при цьому рухатися швидко.

У маленьких будівлях і приміщеннях актуальним стає питання про те, ліфтову систему з якою дверима встановити. З метою економії простору замість ручних орних дверей віддають перевагу автоматичним розсувним.

Якість ліфтового обладнання багато в чому визначається успішністю і затребуваністю марки виробника

При виборі ліфта варто звертати увагу на виробника і на відгуки про нього. Багато успішних марки стали такими завдяки виробництву високоякісної й міцної продукції, яку оцінили в багатьох країнах. В даний час лідируючими компаніями по створенню якісних запчастин є Otis, Kone, Thyssen і деякі інші. Здійснити покупку комплектуючих виробів для підйомних механізмів від цих виробників можна, скориставшись послугами компанії "ХАС Ліфт Україна". Ми є лідерами з продажу висококласних запчастин для підйомних механізмів. Також ми пропонуємо послуги з монтажу та ремонту обладнання. У нашому штаті працюють висококваліфіковані фахівці, які вирішують завдання будь-якої складності.