Як вибрати ліфт?

1. Выбор типа лифта.

Електричний ліфт - класичний варіант конструкції ліфта з тяговими канатами і безредукторним двигуном. Гідравлічний ліфт "виштовхується" гідроциліндром за рахунок тиску масла (двигун, що приводить в рух гідравліку, теж електричний). Електричні, і гідравлічні ліфти одного класу дуже близькі за своїми основними характеристиками: вантажопідйомності, швидкості пересування, рівню шуму, оснащеності і т. Д. При цьому помітних зовнішніх відмінностей (особливо якщо мова йде про ліфти не тільки одного класу, але і однією фірми- виготовлювача) може і не бути. Але є відмінності експлуатаційні. Так, швидкість електричних ліфтів вище, немає обмежень по висоті підйому. Гідравлічні, при інших рівних умовах, мають більшу вантажопідйомністю, при відключенні плавно опускаються до 1-го поверху за рахунок автономного аварійного живлення, а машинне відділення може бути віддалене від шахти на як завгодно велику відстань. Для ліфта може знадобитися спеціальне приміщення під машинне відділення (його висота близько 2 м); місце для станції управління і приямок (його висота 1,5 м). Втім, у сучасних електричних ліфтів машинне відділення, в якому знаходиться головний силовий механізм - лебідка, може розміщуватися над, під, збоку або ззаду шахти на будь-якій зупинці. Є електричні ліфти без машинного приміщення. (Хто має форму диска приводний двигун встановлюється всередині стандартної шахти ліфта і кріпиться до напрямних або на спеціальних балках. При встановленні станції управління в дверну раму на верхньому поверсі для ліфта не потрібно окремого машинного приміщення. Досить шахти, в якій він працює.)

2. Вибір дверей шахти і кабіни.

Якщо шахта широка, то двері можна краще розсувними, якщо більш вузька - краще двері, що відкриваються ручним способом. Плюс таких дверей в тому, що виглядають вони як звичайні міжкімнатні і не контрастують з іншими дверима будівлі. Найбільш компактні телескопічні двері. Вони складаються і не потребують додаткового місця з боків шахти. Можливий варіант і з кількома дверима (спереду, ззаду, з боків), що дає можливість опинятися в потрібний момент в потрібному місці.

3. Вибір обробки.

В обробці ліфтів класу "люкс", призначених для житлових будинків особливої ​​комфортності, а також банків, офісів, готелів (малоповерхових будівель) можуть бути використані рельєфна, полірована нержавіюча сталь з покриттям під золото / срібло, дзеркальні поверхні, скляні панелі, стеля з полірованої нержавіючої сталі "зоряне небо", що дозволяє знижувати ефект замкнутого простору, підлогові покриття - від штучного каменю до велюрового килима і т. д. 4. Енергопостачання. Потужність ліфта, що рухається зі швидкістю від 0,3 до 0,6 м / с, - 5 кВт. З огляду на, що їм не будуть користуватися щохвилини, таке енергоспоживання можна назвати більш ніж економним. У Росії найпоширеніша причина несподіваної зупинки - раптове відключення електроенергії. Звичайно, в ліфтову систему можна вмонтувати вбудовані акумулятори (тільки в ліфтах з електроприводом), але це значно підвищить їх вартість. Тому розробники з особливою увагою продумують надійність і безпеку конструкцій.

5. Додаткові опції.

У кабіні, наприклад, установлюється телефон, щоб у разі потреби можна було звернутися за допомогою. Пристрої, які здійснюють автоматичне комп'ютерне тестування роботи всіх основних пристроїв ліфта, електронний синтезатор мови. Кнопка відкривання дверей, що дозволяє утримувати двері відкритими при вході з дитячим візком або при навантаженні-вивантаженні багажу. Якщо в кабіну ввійде надто багато пасажирів, ліфт завдяки вбудованому контролеру перевантаження не рушить з місця. Можливі й багато інших.

6. Терміни.

Виготовлення та монтаж ліфта для заміського будинку займає в середньому до четвертігода (виготовлення і доставка - від 3 тижнів до 3 місяців; установка - 1 - 2 тижні; налагодження і регулювання устаткування - до 2 тижнів).

7. Сервісні вантажні ліфти.

Вони призначені для транспортування малих вантажів вагою від 5 до 250 кг. Такий ліфт доставляє покупки з гаража на кухню, піднімає сніданок в спальню або напої і закуски в камінний зал. Область застосування малих ліфтів досить широка. Як правило, вони надійні в експлуатації, прості у використанні, безшумні, не вимагають додаткового догляду. Енергоспоживання мінімальне: наприклад, ліфт на 50 кг (така вантажопідйомність популярна у власників заміських будинків) становить 0,37 кВт. У порівнянні з пасажирським ліфтом у сервісного навантаження, що передаються на будівельну частину будівлі, незрівнянно менше, тому йому не потрібна спеціальна шахта. Ми з розумінням ставимося до кожного клієнта і з радістю допоможемо підібрати найбільш підходящу Вам модель ліфта. Від конкурентів нас вигідно відрізняє широкий і різноманітний асортимент ліфтового обладнання.